Избор на отбор на СУ за EHRMCC 2018

18/05/2017

Сдружението за международни състезания по право организира конкурс за избор на отбор на СУ „Св. Климент Охридски“ за участие в European Human Rights Moot Court Competition 2018.

ЕEHRMCC e състезание по международно право, което представлява симулация на процеса пред Европейския съд по правата на човека. Състезанието се организира ежегодно от ELSA (Европейска асоциация на студентите юристи) в сътрудничество със Съвета на Европа. Състои се от предварителен кръг, в който участниците изготвят писмени становища на жалбоподател и държава-ответник по казус по Европейската конвенция за защита правата на човека. Най-добрите 20 отбора продължават на финалния кръг, който се провежда в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Състезанието е на английски език. Наградата за победителите е стаж в Европейския съд по правата на човекa.

През 2015-2016 г. и 2016-2017 г. отборите на СУ „Св. Климент Охридски“ стигнаха до големия финал и заеха престижното второ място.

Изисквания към кандидатите:

- да сте студенти по право;

- да владеете отлично писмено и говоримо английски език;

- да имате интерес в областта на правата на човека;

- да сте готови да работите в екип.

Ако желаете да участвате в отбора на СУ „Св. Климент Охридски“, изпратете своя автобиография (CV) и кратко мотивационно писмо на английски език на ел. адрес: humanrightsmoot6@gmail.com. Срокът за подаване на документите е до 4-ти юни 2017 г. (неделя) в 23:59 ч. След получаване на кандидатурите и в зависимост от техния брой ще се проведе събеседване с кандидатите за определяне състава на отбора.